0722 331 465

Pandemia a făcut ca multe companii să se concentreze asupra prezenței lor online. Dar chiar și cu mult înainte de asta, am văzut o creștere constantă a tot ceea ce se mișcă online. Așa că, poate, doriți să vă implicați și v-ați hotărât să creați rapid un site web pentru afacerea dvs. Sau, ați decis să vă revigorați site-ul web existent. Grozav! Acum ce? Una dintre modalitățile de a atrage oameni pe site-ul dvs. este cu SEO. Sunt șanse să fi întâlnit deja acest termen undeva. Dar ce presupune de fapt? În această postare, vă vom explica ce este SEO și cum puteți începe!

Ce este SEO?

SEO înseamnă „Search Engine Optimization”. Este practica de a vă optimiza paginile web pentru a le face să atingă o poziție înaltă în rezultatele căutării Google și a altor motoare de căutare. Aceasta înseamnă că oamenii vor avea mai multe șanse să vă întâlnească site-ul atunci când caută online. SEO se concentrează pe îmbunătățirea clasamentului în rezultatele căutării organice – alias neplătite. Dacă aveți un site web și doriți să obțineți mai mult trafic, nu există nicio îndoială: SEO ar trebui să facă parte din eforturile dvs. de marketing.

În funcție de termenul de căutare pe care îl folosește cineva, pot exista și câteva anunțuri în partea de sus, sau un rezultat bogat sau câteva produse de la Cumpărături Google. Există o mulțime de posibilități diferite și ceea ce arată Google poate depinde și de ceea ce știe despre cel care caută (țara în care locuiește, de exemplu).

Algoritmul Google

Cât de sus se clasează fiecare rezultat este determinat de algoritmul Google. Și, deși părți ale algoritmului Google rămân secrete, ani de experiență în SEO ne-au oferit o perspectivă asupra celor mai importanți factori de clasare. Acești factori de clasare pot fi împărțiți în două categorii:

Factorii SEO pe pagină

Clasamentul paginilor dvs. este parțial determinat de factori de pe pagină. Factorii SEO pe pagină sunt toate lucrurile de pe site-ul tău pe care ai o influență directă. Acești factori includ aspecte tehnice (de exemplu, calitatea codului și viteza site-ului) și aspecte legate de conținut, cum ar fi structura site-ului dvs. web sau calitatea copiei de pe site-ul dvs. Aceștia sunt toți factori esențiali de SEO pe pagină la care puteți lucra.

Factori SEO off-page

Pe lângă factorii SEO pe pagină, clasamentele dvs. sunt determinate și de câțiva factori SEO off-page. Acești factori includ link-uri de la alte site-uri web, atenția rețelelor sociale și alte activități de marketing care au loc în afara propriului site. Deși nu este imposibil, acești factori SEO off-page pot fi mai greu de influențat. Cei mai importanți dintre acești factori în afara paginii este numărul și calitatea linkurilor care direcţionează către site-ul dvs. Cu cât site-urile mai relevante și de calitate care trimit către site-ul dvs., cu atât va fi mai mare poziția dvs. în Google.

Un alt factor în afara paginii care joacă un rol în SEO este concurența ta legată de nișa afacerii tale. În unele nișe, este mult mai greu de clasificat decât în altele. Prin urmare, competitivitatea pieței dvs. are o influență majoră asupra șanselor dvs. de clasare.

SEO holistic

Cu SEO holistic, obiectivul dvs. principal este să construiți și să mențineți cel mai bun site web posibil. Nu încercați să păcăliți Google, ci să vă investiți timpul și efortul într-o strategie durabilă pe termen lung. Lucrând la îmbunătățirea paginilor tale și a avea un site web de înaltă calitate, îți vei îmbunătăți șansele de clasare. Pentru că Google dorește să ofere utilizatorilor săi cele mai bune rezultate la interogarea lor de căutare, iar cele mai bune rezultate sunt cele care au conținut grozav, dar sunt și ușor de utilizat, rapide și ușor accesibile.

O poziție bună în motoarele de căutare precum Google necesită o strategie SEO extinsă, concentrată pe fiecare aspect al site-ului dvs. și pe marketingul acestuia. Partea tehnică, experiența utilizatorului (UX), conținutul de pe site-ul dvs.: toate trebuie să fie de top. Pentru a menține o poziție bună în Google, ar trebui să dezvoltați – ceea ce numim noi – o abordare SEO holistică.

O abordare SEO holistică nu este doar mai bună pentru clasamentele dvs., ci îi ajută și pe utilizatori să găsească mai rapid ceea ce au nevoie. Și asta este mai bine și pentru sustenabilitatea mediului!

Concluzie

SEO este practica de optimizare a site-urilor web pentru a le face să atingă o poziție înaltă în rezultatele căutării Google – sau a altui motor de căutare. SEO holistic este cel mai bun mod de a vă clasa paginile, deoarece vă concentrați pe optimizarea fiecărui aspect al site-ului dvs.

Sursa: yoast.com