0722 331 465

Ce este o Campanie Google Adwords ?

Google AdWords este un serviciu de publicitate online care permite agentilor de publicitate sa concureze pentru a afisa scurte anunturi de publicitate pentru utilizatorii de web, pe baza unor cuvinte cheie, predefinite, care ar putea lega continutul paginilor web aratate utilizatorilor.

Google ofera AdWords pay-per-click (PPC), care este, cost-pe-clic (CPC) , cost-pe-mia de afisari sau cost pe- miile (CPM) , ocazii cu care a apărut anunţul dvs. Google AdWords functioneaza in sistem Cost per Clic astfel incat sunteti taxat doar atunci cand cineva face clic pe anuntul dumneavoastra nu si atunci cand anuntul este afisat.CPM inseamna cost-pe-mia de afisari, astfel ca platiti pentru fiecare set de o mie de afisari ale anuntului.

Setati sumele licitate CPM pentru a indica serviciului Google ce suma sunteti dispus sa platiti pentru setul respectiv de afisari. Reclamele text Google sunt scurte, constand dintr-un titlu de 25 de caractere, doua linii de text suplimentare de 35 de caractere fiecare, și o adresă URL afisata de 35 de caractere.

Se poate alege licitarea manuala (se aleg sumele licitate) și licitarea automata (Google v-a seta sumele de licitat pentru a incerca sa obtina cele mai multe clicuri in limita bugetului alocat acesteia).

Pay-per-click, impreuna cu CPM, sunt utilizate pentru a evalua eficacitatea costurilor și profitabilitatii in marketing . PPC are un avantaj fata de CPM in masura in care ne spune cat de eficienta a fost campania de publicitate. Clicurile sunt o modalitate de a masura atentia si interesul celor care beneficiaza de aceasta publicitate. In cazul în care scopul principal al unui anunț este de a genera un clic, campania pay-per-click este de preferat .Cele mai multe anunturi de cautare sunt vandute pe baza PPC (CPC), dar unele opțiuni de publicitate pot fi, de asemenea, vandute pe baza de CPM.

Cost- per- click este important deoarece este numarul care va determina succesul financiar al campaniilor de cautare platite, și cat de mult va costa Campania Google AdWords pentru tine. Prin descoperirea de noi, relevante și valoroase clicuri, distribuirea bugetului va fi îmbunatatit substanțial. Pentru a face acest lucru, va trebui sa gasim noi cuvinte cheie (PPC) si noi oportunitati de publicitate.

Daca simti ca nu te descurci la Campania Google AdWords, nu uita, echipa netSEO iti poate fi de MARE ajutor!